Managed hosting door True

Deschutes verdubbelt capaciteit CC Numa

 

Data General (DG) heeft de derde generatie van diens CC Numa-technologie gepresenteerd. Deze nieuwe Unix-servers zijn gebaseerd op de Deschutes-processor van Intel en kunnen nu maximaal 64 van deze nieuwe cpu's bevatten. Dat is twee keer zoveel als de huidige Aviion-modellen halen met Pentium Pro-chips. DG positioneert deze serie als ideale database-servers.

Het prestatieniveau van deze systemen zou door het gebruik van Deschutes zeker vier keer zo hoog liggen. De 2000-servers kunnen in clusters van maximaal vier servers tot wel 256 Deschutes-processoren aanwenden. Dat is een nieuw maximum voor dergelijke computers, dat bereikt is doordat elke machine is uitgerust met zestien moederborden van vier Deschutes-chips per stuk.
Niet alleen de ruwe processorkracht haalt nieuwe prestaties; elke AV2000-servers ondersteunt tot 64 gigabyte aan geheugen en 400 terabyte aan harde schijfcapaciteit. Data General verzekert dat Pentium Pro- en Deschutes-borden samen gebruikt kunnen worden in deze verbeterde Aviion-systemen. Verder heeft de fabrikant diens Unix-variant DG/UX aangepast zodat deze nu bestanden van maximaal 2 terabyte aankan.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1408882). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×