Managed hosting door True

Bundeling browser slaat aan

 

Het bundelen van webbrowsers met besturingssystemen, starterspakketten van Internet-providers en softwareproducten is een strategie die blijkt te werken.

Dit concludeert het Georgia Institute of Technology in zijn achtste web-onderzoek dat het twee keer per jaar uitvoert. Het beste bewijs van dit succes is Microsofts Internet Explorer, aldus het onderzoek. Deze webbrowser wint de oorlog om de beginnende Internet-gebruiker door bundelingsovereenkomsten met diverse partners, zoals America Online.
Het bundelen van browsers met Internet-starterpakketten is de voornaamste succesfactor. Op de tweede plaats staat koppelverkoop met besturingssystemen die voorgeïnstalleerd zijn op gekochte computers. En een derde positie is voor het combineren met overige programmatuur. Het technologie-instituut concentreerde zich voor dit onderzoek op webbrowsers, omdat het de strijd om deze software nader wil belichten. "We waren niet tevreden met de verklaringen die andere marktonderzoekers geven", verduidelijkt Jim Pitkow, die het onderzoek uitvoerde. "Deze studie concentreert zich op de fundamentele factoren die de browser-oorlog aandrijven."  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1401986). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×