Managed hosting door True

Tulip Computers glijdt verder af

 

Het verlies dat Tulip vorig jaar leed, is veel zwaarder dan verwacht. De computerfabrikant noteerde met dieprode inkt een bedrag van 27,5 miljoen gulden, terwijl het bedrijf een jaar daarvoor het verlies tot 9,9 miljoen gulden wist te beperken. Ook de omzet is in 1997 achteruit gegaan en kwam uit op 461,4 miljoen gulden (1996: 527,5 miljoen).

Volgens de directie is het resultaat sterk negatief beïnvloed door dubbele huisvestingskosten gedurende de eerste twee maanden van het jaar alsmede extra opstartkosten voor de nieuwe fabriek. Daarnaast kampte de fabriek met opstartproblemen, waardoor het eerste halfjaar met een behoorlijk verlies werd afgesloten. Het wegvallen van het vertrouwen bij klanten zorgde er weer voor dat een krachtig herstel in het tweede halfjaar uitbleef. Verder presteerde Tulip Computers Asia ver beneden de maat.
1998 is het jaar van de waarheid. Maakt Tulip dan geen winst, dan kan de continuïteit van het bedrijf niet meer worden gewaarborgd, zeggen de directeuren Hetzenauer en Romein. Zij blijven hoopvol gestemd en zien in het eerste kwartaal van 1998 een goede omzetontwikkeling. Daarnaast verwachten ze een groeiende afzet op de consumentenmarkt als gevolg van het vorig jaar overgenomen Commodore (à raison van ruim vijftien miljoen gulden). Door het zware verlies zit Tulip krap bij de kas en moet het ook dit jaar op zoek naar nieuw kapitaal.  RS
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1397513). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×