Managed hosting door True

Larry Ellison wil Apple redden

 

Oracle's directeur en grootaandeelhouder Larry Ellison wil een meerderheidsbelang in Apple verwerven. Hij wil dit doen als privé-persoon in samenwerking met een groep investeerders. Dit meldde de 'San José Mercury', een grote krant in Silicon Valley.

Aan de hand van de reacties op zijn proefballonnetje zal Ellison besluiten of hij inderdaad zijn reddingsoperatie doorzet. Momenteel heeft Apple een beurswaarde van iets boven de twee miljard dollar. Het bijeenbrengen van het geld voor een controlerend belang zal lastig kunnen zijn, maar lijkt niet het grootste probleem omdat het privé vermogen van Ellison alleen al op ruim zes miljard wordt geschat. Als hij zeggenschap verwerft bij Apple dan kan het huidige management, inclusief Gill Amelio, vertrekken. De Oracle-topman laat zich laatdunkend uit over het Apple-management en vooral over de voorzitter van de raad van commissarissen, Mark Markula, een manager die vanaf de oprichting van Apple bij het bedrijf betrokken is geweest.
Ellison zegt dat de merknaam van Apple nog steeds krachtig is en de trouw van de Apple-gebruikers aan het merk hoog blijft. Apple zou volgens hem een goedkope Macintosh kunnen maken (voor 750 dollar) die als Netwerk Computer kan dienen. Steve Jobs, inmiddels als adviseur weer betrokken bij Apple, noemde in een commentaar de hele situatie bizar. Jobs en Ellison zijn bevriend. AM

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1391946). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×