Managed hosting door True

IBM maakt clustering makkelijker

 

IBM gaat het voor gebruikers makkelijker maken hun mainframesystemen te clusteren. Onlangs introduceerde het bedrijf een aantal voorzieningen voor parallel-sysplex, de techniek die het mogelijk maakt systemen te clusteren. De voorzieningen gelden alleen voor de nieuwe G3 lijn van Cmos systemen.

Clustering maakt het mogelijk bepaalde applicaties toe te wijzen aan specifieke processoren in een cluster. Het grote voordeel is het verlagen van de kosten en het verhogen van de beschikbaarheid van applicaties. In de praktijk is de migratie echter ingewikkeld.
Managers van middelgrote rekencentra staan vaak afwijzend tegenover clustering, omdat het te duur is. Dat is voor een deel toe te schrijven aan de extra hardware die nodig is om het verkeer tussen mainframes te regelen.
"Veel van onze klanten hebben ons gevraagd om clustering makkelijker mogelijk te maken", zegt George Walsh, hoofd van de S/390 hardware divisie. Per 1 juli hoeven gebruikers niet meer extra te betalen voor de clustervoorziening. Ze krijgen dan tegen gereduceerde kosten de beschikking over een vrije processor, de zogenoemde ICF (internal coupling facility). Gebruikers van grote rekencentra hebben echter al te kennen gegeven dat ze deze ICF alleen voor het maken van backups zullen gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1376228). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×