Managed hosting door True

Samsung kiest in DVD-strijd voor AC-3

 

De PC-industrie ondersteunt Philips in haar strijd om de audiostandaard in het DVD-tijdperk. Inzet van dit gevecht is de vraag of Philips' Mpeg-2 Multikanaal Audio dan wel Dolby's AC-3 de standaard moet worden voor het geluid op DVD-schijfjes.

De meeste computerfabrikanten steunen Philips, ondermeer omdat Mpeg-2 voor hen een goedkopere oplossing is. Ze willen niet voor alles rechten afdragen aan Dolby, dat de AC-3 Prologic standaard heeft uitgevonden.
De PC-industrie heeft hier grote belangen bij omdat de DVD-Rom op den duur de CD-Rom zal verdringen. Een standaard DVD-schijfje kan 4,7 gigabyte aan data bevatten. Dat is zeven keer zoveel als een CD-Rom. Bovendien biedt een DVD-Rom verbeterde multimedia-mogelijkheden.

Onderspit

Het Koreaanse concern Samsung heeft zijn DVD-videospeler geoptimaliseerd voor AC-3. De chips voor het decoderen van Mpeg-2 zijn namelijk nog niet op de markt. Dit bleek tijdens de Europese lancering van de DVD-905, Samsungs eerste DVD-videospeler.
Samsung wil in tegenstelling tot Sony en Philips al vrij snel videospelers op de markt brengen, ondanks het feit dat de strijd om de audiostandaard nog niet is gestreden. De Koreanen geloven echter dat Philips op den duur hierbij het onderspit zal delven. Ze beschouwen Philips als een concern dat moeilijk afstand kan nemen van de eigen ideeën over de ideale standaard. Overigens is Samsung niet van plan zich in dit conflict te mengen. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1358333). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.