Managed hosting door True

Omzet san/nas groter dan die van das

IDC signaleert omslag in netwerkopslag

De omzet uit de verkoop van netwerkopslag was in het eerste kwartaal van dit jaar groter dan de omzet uit direct verbonden opslagsystemen (das). Dit is voor het eerst dat nas en san hun voorloper op het gebied van opslag voorbijstreven.

Dit blijkt uit metingen van onderzoeksbureau IDC. "De resultaten van het eerste kwartaal tonen aan dat klanten in toenemende mate kiezen voor netwerkopslagsystemen", zegt analist Charlotte Rancourt.
Opvallend is wel dat de omzet uit de totale verkoop van opslag een procent is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal het jaar ervoor. Dit is echter aanmerkelijk minder dan de daling van acht procent die in het vierde kwartaal werd gemeten. Voor de eerste periode van dit jaar is de geleverde opslagcapaciteit fors gestegen: met 49 procent ten opzichte van een jaar eerder. De prijs per gigabyte is namelijk nog altijd snel aan het zakken.
De verschillende onderzoeksbureaus en de leveranciers zelf verschillen nogal van mening over wie op welk opslagterrein marktleider is. IDC telt ook opslag mee die is meegeleverd met servers. Volgens het bureau is HP met een omzet van 1,26 miljard dollar uit opslag de grootste op dat gebied. Die omzet is wel gedaald; een jaar geleden was dat nog 1,35 miljard, overeenkomend met een marktaandeel van 27,9 procent.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.