Managed hosting door True

Toekomstig Office halveert kosten

 

Microsoft belooft een halvering van de kosten voor onderhoud en beheer van het softwarepakket Office. De toekomstige versie van deze kantoorsuite zal zelfreparerende applicaties bevatten, die bestand moeten zijn tegen zelfs de meest destructieve gebruiker.

Een demonstratie vorige week op de Microsoft Financial Analist Day in Seattle, toonde een automatische update van systeembestanden na het wissen van essentiële onderdelen van tekstverwerker Word. Voor dit genezingsproces is de PC geheel afhankelijk van de server die de software controleert en - indien nodig - repareert.
Andere nieuwe mogelijkheden van Office zijn: installatie-naar-vraag, ondersteuning voor 'zwervende gebruikers' en een verbeterde run-from-server-configuratie.

Minder geheugen

Het eerste snufje voegt extra mogelijkheden van een programma pas toe wanneer de gebruiker die nodig heeft. Hierdoor kan bijvoorbeeld Word met weinig geheugen uit de voeten wanneer het programma alleen voor typen en printen wordt gebruikt.
De ondersteuning voor 'zwervende gebruikers' bewaart persoonlijke instellingen en wachtwoorden op de server zodat gebruikers altijd hun eigen interface krijgen, ongeacht de locatie waar ze inloggen.

Eenvoudig verbeteren

En de nieuwe 'run-from-server'-configuratie draait elke Office-applicatie op een centrale server voor lokale machines. Het softwarepakket hoeft dus niet meer geïnstalleerd te worden op elke gebruikerscomputer, waardoor verbeteringen en correcties eenvoudiger zijn toe te voegen.
Dit alles valt onder het Zero Administration initiatief voor Windows waarmee Microsoft aan de weg voor het bedrijfsleven timmert. JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1339907). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×