Managed hosting door True

Commodore krijgt uitstel van betaling

 

Computerfabrikant Commodore heeft surseance van betaling gekregen. Op dit moment zoekt het bedrijf naarstig naar nieuwe financiers. Er zijn twee bewindvoerders aangesteld: mr. P. Heidinga van advocatenkantoor Pot, Jonker en Hoogendoorn, en mr. J. Tanger van Tanger advocaten.

Commodore heeft 27 miljoen gulden nodig om het eigen vermogen uit te breiden. Daarnaast is geld nodig om de tegenvallende verkopen van PC's op te vangen. Dit komt volgens de fabrikant doordat de prijzen van desktopcomputers door de hoge dollar zijn gestegen. Of de 35 Commodore-winkels open kunnen blijven, is nog niet helemaal zeker. Slechts een tiental daarvan draait met winst. Een winkel beheren blijkt een dure aangelegenheid, maar ze zijn volgens de fabrikant cruciaal om te weten wat de consument wil.
Commodore opereert ook nog, zij het op kleine schaal, op de zakelijke markt en met name op het gebied van PC-privé-projecten. Saillant gegeven is dat huisfinancier Rabobank een PC-privé-project afblies, omdat de bank te weinig vertrouwen had in de continuïteit van de dienstverlening van de computerketen.
Volgens sommige marktanalisten zit Tulip, waarmee de overnamegesprekken een paar weken geleden werden afgebroken, op het vinkentouw. Het bedrijf zou Commodore voor een appel en ei willen overnemen en zelf een winkelketen willen beginnen. Tulip weigert commentaar te geven. RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1334841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×