Managed hosting door True

Toekomstplannen Rhapsody uitgelekt

 

Een voorproefje van Apples plannen voor het komende besturingssysteem Rhapsody zwierf afgelopen weken op het Internet. Apple had geen commentaar op deze informatie. Het tekstbestand met de titel 'Rhapsody, User Experience, Preliminary Design Document' schetst het ontwerp en de voorlopige interface van het toekomstige Mac OS.

Uit het rapport blijkt ondermeer dat Rhapsody de instellingen en desktops van individuele gebruikers op een centrale server kan opslaan. Hiermee kunnen IS-managers bedrijfsnetwerken eenvoudig vanaf één plek beheren. Gebruikers hebben overal toegang tot hun eigen computeromgeving.
Daarnaast wordt het Mac OS 8 volledig geïntegreerd om compatibiliteit te verzekeren. Het is nog niet duidelijk of dit gebeurt als een applicatie binnen Rhapsody, als software met twee interfaces of als apart op te starten besturingssystemen.
De eerste optie is voor gebruikers het eenvoudigst, maar ook het minst compatibel. De derde optie biedt de beste aansluiting met oudere programmatuur. JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1327082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×