Managed hosting door True

Xircom zet kaarten op Gigabit Ethernet

 

Voor telecommunicatiespecialist Xircom is de strijd tussen atm en Gigabit Ethernet allang gewonnen door de laatste. Dit vertrouwen uit het bedrijf in zijn toekomstplannen voor ondermeer combinatiekaarten met 56K6 voor mobiele telefoonverbindingen.

"We gaan nu naar 56K6 voor modems en Fast Ethernet voor netwerken. In de nabije toekomst zullen gsm-kaarten die inbelsnelheid halen en gaan vaste verbindingen over naar Gigabit Ethernet", meldt Marc Devis, de Belgische directeur werelwijde marketing van Xircom. Het gebied dat hier tussenin zit, wordt gedekt door isdn, meent Devis.
De Amerikaanse leverancier van mobiele telecommunicatie kiest ook duidelijk partij in de strijd tussen het X2- en het K56flex-protocol. Deze twee concurreren om de facto standaard te worden voor een datasnelheid van 56 kilobytes per seconde via gewone telefoonlijnen. Xircom schaart zich achter K56flex.

X2 versus K56-flex

Devis legt uit waarom: "X2 mikt eigenlijk alleen op thuisgebruik van het Internet en wordt voornamelijk gedragen door 3Com/US Robotics. K56flex is ontwikkeld voor het bedrijfsleven en wordt ondersteund door ondermeer Compaq, Motorola, Cisco en Bay."
Wat mobiliteit betreft, doet Xircom mee aan het door Intel opgerichte Mobile Data Initiative (MDI). Deze groep bedrijven wil het gsm-netwerk bevorderen voor alle soorten dataverkeer. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op het Web (http://www.gsmdata.com/). JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1319907). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.