Managed hosting door True

Stabiel

 

Mobiele toegang tot bedrijfsinformatie speelt een steeds grotere rol in het zakelijk verkeer. Afhankelijk zijn van vaste locaties voor het beschikken over informatie kan leiden tot een informatie-achterstand die concurrenten in de kaart speelt.

Tegelijkertijd moeten de oplossingen die deze toegang mogelijk maken hun 'return-on-ict' binnen afzienbare tijd opleveren. Eindeloos durende implementaties zonder strakke financiële regie behoren tot het verleden.
Professor Cor Molenaar betoogt in deze uitgave dat mobiel werken in toenemende mate als maatschappelijke noodzaak wordt gezien, en meer nog dan alleen een oplossing voor het fileprobleem een ingrijpende maatschappelijke verandering is.
Ondertussen is de mobiele technologie zo ver geëvolueerd dat mobiele datacommunicatie-toepassingen snel én kosteneffectief te implementeren zijn. Waar gsm nog relatief traag en duur was, biedt nu de opgevoerde variant gprs, waar de kosten afhankelijk zijn van het dataverkeer, nieuwe mogelijkheden. Een toepassing waarbij de schippers van de Verenigde Tankrederij het bijtanken van zeeschepen effectief mobiel kunnen organiseren is een praktijkvoorbeeld hiervan.
Eén van de technologieën die een rol speelt in mobiele datacommunicatietoepassingen is 'server-based computing', onder meer omdat bij sbc de omvang van het dataverkeer beperkt kan worden gehouden. In deze speciale bijlage nemen we daarom mobiele datacommunicatie in relatie tot het sbc-concept onder de loep, als een van de praktische alternatieven om mobiele toegang tot bedrijfsgegevens te krijgen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1308642). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×