Managed hosting door True

CWI ontwikkelt voor Web multimediataal

 

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) heeft een standaardtaal ontwikkeld die de semantiek van multimedia-presentaties kan beschrijven. Het CWI Multimedia Interchange Format (Cmif) wordt momenteel door de World Wide Web Community (W3C) gestandaardiseerd. Volgens CWI-projectleider Dick Bulterman staat 80 procent van het Cmif al vast. De overige 20 procent wordt nu ingevuld door belangrijke spelers uit de markt, zoals Apple, Netscape en Microsoft. Het Cmif vormt een aanvulling op Html. "Ze zijn complementair", aldus Bulterman.

Html is niet geschikt voor multimedia-presentaties, omdat deze taal geen tijdsrelaties aankan. Audio en video kunnen bijvoorbeeld niet op elkaar afgestemd worden. De nieuwe taal, die naar de verwachting van Bulterman in januari 1998 als standaard erkend wordt, kan afhankelijk van de netwerkconfiguratie informatie-objecten in een presentatie laten meespelen. Zo zal bij een presentatie over een geringe bandbreedte de geluidlaag automatisch vervallen.
Hoewel de eerste toepassingen waarschijnlijk door de seks-industrie ontwikkeld zullen worden, verwacht Dick Bulterman dat alle belangrijke browsers de standaard in de loop van volgend jaar ondersteunen. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1307432). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.