Managed hosting door True

Open standaard voor multiprocessing nabij

 

Silicon Graphics en adviesorganisatie Kuck & Associates gaan een standaard introduceren op basis waarvan complexe programmatuur kan draaien op verschillende typen computers.

Dit is de Open MP standaard voor Unix- en Windows NT-machines, die werkt met meerdere parallelle processoren. De standaardisatie van parallelle processortechnieken is gericht op wetenschappelijke en technische toepassingen en wordt ondersteund door Compaq, Digital, Intel, IBM en Silicon Graphics.
Het opdelen van complexe taken en de verdeling daarvan over verschillende processoren was tot voor kort uitsluitend het terrein van supercomputers. Volgens de standaard maken alle processoren gebruikt van hetzelfde geheugen. Met Open MP kunnen ontwikkelaars één versie van hun software bouwen, in tegenstelling tot de huidige situatie waarbij de software aangepast moet worden voor elke specifieke machine.
Verwacht wordt dat met Open MP complexe applicatiesoftware niet meer alleen op supercomputers, maar ook op geavanceerdere bureaumachines kan draaien. De komst van Intels Merced zal deze doorbraak in de computerindustrie volgend jaar nog versterken. Alle hardwareleveranciers hebben aangekondigd hun machines met Merced uit te voeren en de machine-software daarop aan te passen. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1297244). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×