Managed hosting door True

Netapp haalt partners binnen

Samenwerkingen met Cisco en Veritas voor wederverkoop

Network Appliance verbreedt zijn bereik met nieuwe samenwerkingsverbanden. Het heeft netwerkleverancier Cisco en opslagsoftwareproducent Veritas binnengehaald.

Network Appliance werpt zich op als wederverkoper van Cisco's switches voor san's (storage area network). Het stelt hiermee complete, geïntegreerde opslagoplossingen te kunnen leveren. De verkoop, marketing en ondersteuning verzorgen de partners samen. Verder zal de opslagleverancier zijn apparatuur afstemmen op en kwalificeren voor de reeks san-switches van Cisco.
Deze producent van netwerkapparatuur lanceerde die opslag-switches in augustus vorig jaar. Tot op heden zijn vijf wederverkopers gevonden: EMC, HP, Hitachi Data Systems, IBM en Netapp. De laatste levert als enige van Cisco's partners niet eveneens san-hardware van andere leveranciers, zoals Brocade of McData.

Opslagsoftware

Network Appliance heeft verder een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Veritas. Ook hier werpt de opslagleverancier zich op als wederverkoper van de producten van de nieuwe partner. Hiermee wapent Veritas zich tegen opslagleverancier EMC, die zich middels de overname van Veritas' concurrent Legato meer begeeft op softwaregebied.
Netapp en Veritas werken ook aan hechtere integratie van hun producten. Dat moet komend jaar rond zijn. Hierbij koppelen ze de nieuwe Netbackup 5.0-software, met diens kopieerfunctionaliteit tussen schijfstations, aan de Nearstore ata-opslaghardware. Dat apparaat wordt ook geïntegreerd met de vorige maand onthulde software voor data-levenscyclusbeheer (dlm, data lifecycle management).
"IBM en EMC benutten de samenwerking en synergie van hun hardware en software. Dit is onze reactie daarop, met de voordelen van een geïntegreerde oplossing zonder de nadelen voor klanten van één leverancier", zegt vice-president Rob Sodebury van Veritas. Hij verwijst onder meer naar afhankelijkheid en daarmee het gevaar van insluiting. Overigens had Veritas juist de week ervoor een alliantie met Cisco gesloten.

Schijfloos

Tot slot introduceerde Network Appliance vorige week ook een reeks nieuwe producten. Onder de nieuwe producten bevindt zich een opslagapparaat zonder schijven. Deze 'gfiler' schept een san op basis van de reeds aanwezige opslagruimte in het netwerk. Tot vorige week had alleen Hitachi hiervoor getekend. Dat bedrijf is sinds begin dit jaar wederverkoper van Netapps nas-apparatuur (network attached storage). Nu heeft ook IBM de 'gfiler' gekwalificeerd voor samenwerking met zijn Shark- en Fast T-opslagsystemen.
Analist Roger Cox van onderzoeksbureau Gartner is positief over deze stappen van de opslagleverancier. "De productaankondigingen zijn aanvullend, niet revolutionair, maar ze brengen ons dichter bij verenigde, universele opslag."< BR CLEAR=LEFT>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.