Managed hosting door True

Java ontsluit mainframe

 

Openconnect Systems brengt begin volgend jaar een serie Java-beans op de markt waarmee Java-applicaties toegang krijgen tot mainframe, Unix en AS/400-platformen.

Vorige maand annonceerde Openconnect al een S/390-versie voor zijn Webconnect Pro, waarmee bestaande mainframesoftware met een browser toegankelijk is. Binnenkort is het ook met Java mogelijk. De Java-beans koppelen IBM's SNA-netwerk (Systems Network Architecture) aan IP-netwerken (Internet Protocol). Elke geautoriseerde gebruiker kan met een Java-browser een IBM-mainframe op. In tegenstelling tot middleware-oplossingen hoeven de mainframe-applicaties niet aangepast te worden. Bovendien blijven typische mainframe-kenmerken als beveiliging en betrouwbaarheid behouden.
Grote bedrijven als banken en verzekeraars met een heterogene IT-infrastructuur, kunnen zo hun ontwikkelinspanning blijven richten op het Jaar 2000-probleem en toch hun applicaties ontsluiten via Internet.
Ook applicaties op Unix- en NT-machines zijn toegankelijk. Webconnect Pro voor S/390 is sinds begin november beschikbaar en kost 20.000 dollar voor honderd licenties. Voor elke extra gebruiker moet 99 dollar betaald worden.
Openconnect heeft sinds drie jaar zijn Europees hoofdkantoor in Utrecht en distribueert zijn software via zogenoemde oem's (Original Equipement Manufactorers): Sun, Cisco en Oracle. Deze brengen Webconnect als datacartridge aan de man. Datacartridges zijn componenten uit Oracles netwerkarchitectuur. Dienstenleveranciers als Cap Gemini, Origin en Koning en Hartman verkopen licenties en implementeren de producten. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1283708). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×