Managed hosting door True

ABN AMRO start TechnoDesk voor ondernemers

Ondernemers in de technologiesector kunnen sinds kort voor kredieten, advies en begeleiding terecht bij de TechnoDesk van ABN AMRO. Volgens Han de Ruiter, directeur MKB ABN AMRO, kunnen de specialisten die de helpdesk bemannen veel beter inschatten hoe kansrijk een bepaalde nieuwe techniek of applicatie is.

De dienstverlening van de door ABN AMRO gestarte TechnoDesk is vooral bedoeld voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die zich toeleggen op technologische innovatie. Het gaat daarbij onder meer om sectoren als ict, biotechnologie en nanotechnologie. De TechnoDesk wordt bemand door specialisten die ondernemers bijstaan voor sectorspecifieke oplossingen. Desgewenst wordt ook doorverwezen naar andere specialisten.

Han de Ruiter, directeur MKB ABN AMRO: “Ondernemers in de technologiesector krijgen specifieke problemen of vragen, waarmee een accountmanager van ABN AMRO zonder kennis van zaken niet altijd goed uit de voeten kan. Het is bijvoorbeeld niet goed in te schatten hoe kansrijk software is als je de sector niet kent. Dankzij de TechnoDesk heeft een beginnend softwarebedrijf onlangs bijvoorbeeld toch startkapitaal gekregen.”

De TechnoDesk is vooralsnog te vinden in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Enschede en Groningen. ABN AMRO wil aanschurken tegen (technische) universiteiten en technologiebedrijven als Philips en AMSL. Ook in de virtuele wereld Second Life is een kantoor geopend.

Het hoofddoel van de TechnoDesk lijkt het verstrekken van kredieten aan technologieondernemers die (nog) geen verkoopcontracten of andere financiële waarborgen kunnen overleggen. Han de Ruiter spreekt dit echter tegen: “Natuurlijk willen we als bank zaken doen, maar we willen ook laten zien dat we aanwezig zijn in de markt en de technologiesector met veel interesse volgen. We bemiddelen ook actief tussen ondernemers en de overheid. Dankzij onze inspanningen hebben sinds 2005 bijna honderd ondernemingen een Innovatief Borgstellingskrediet ontvangen. Ook zijn 19 van de 23 technopartner-regelingen door ABN AMRO gefinancierd.”

De TechnoDesk biedt ondernemers ook advies en begeleiding. Via de ‘Informal Investment Match’ brengt ABN AMRO ondernemers in contact met een topbestuurder of ondernemer die als investeerder wil optreden. Via ‘CoachMatch’ worden ondernemers aan een ervaren coach en/of sparringpartner gekoppeld. De coach staat ondernemers bij in belangrijke beslissingen. Het voornaamste verschil met de Informal Investment Match is dat de ‘coach’ niet investeert in de onderneming.

De Ruiter: “We hebben veel ervaren ondernemers gevraagd of zij openstaan voor coaching van jonge ondernemers. Velen vinden het leuk om kennis en ervaring te delen en over te dragen. Ze doen het echt niet alleen voor het geld.”


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.