Managed hosting door True

Justitie wantrouwt akkoord Intel en DEC

 

De Amerikaanse Federal Trade Commission breidt diens onderzoek uit naar de overeenkomst tussen Intel en Digital Equipment Corporation (Dec) voor de verkoop van de Alpha-processor van het laatstgenoemde bedrijf. De commissie voorziet 'serieuze anti-trust-problemen' als gevolg van de overeenkomst, die de twee bedrijven in oktober sloten als compromis voor een patent-aanklacht van Dec tegen Intel.

Volgens de toen overeengekomen oplossing fabriceert Intel de Alpha-chip van Digital voor de komende zeven jaar onder licentie in de oorspronkelijke productiefaciliteit in Hudson (Verenigde Staten). Na die periode heeft de chipgigant de optie om de fabriek te gebruiken voor de productie van alleen Intel-chips. De handelscommissie meent dat deze overeenkomst sterk nadelig is voor de concurrentie van Intels Pentium-chip. Zowel Intel als Dec verklaren mee te werken aan het onderzoek en er geheel op te vertrouwen dat de overeenkomst wordt goedgekeurd.
De overheidsinstantie overweegt echter ook beperkingen voor de pogingen van de Pentium-fabrikant om andere markten dan de microprocessor-industrie te domineren. Verwacht wordt dat het nu lopende onderzoek naar Intel en de overeenkomst met Digital niet voor eind dit jaar wordt afgerond.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1427795). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.