Managed hosting door True

Roel Pieper zegt Compaq vaarwel

 

Roel Pieper heeft zijn ontslag ingediend. De voormalige directeur van Tandem en sinds de overname door Compaq tweede man achter Eckard Pfeiffer wil "zelf de boel in eigen handen hebben", meldt hij in een e-mail aan Tandem-medewerkers. Na de overname van Tandem door Compaq gonsde het al snel van de geruchten over de hoge ambities van Pieper, één van de succesvolste Nederlanders in Silicon Valley.

Hij werd, na de acquisitie van afgelopen zomer 1997, meteen gezien als kroonprins van Pfeiffer. Daarna kwam Pieper in beeld als directeur bij Apple en zelfs als toekomstig opvolger van Cor Boonstra bij Philips. Hoewel hij ontkent voor deze functie benaderd te zijn, noemt Pieper het een eer om Philips te leiden: "Iedere Nederlander die dat niet vindt, liegt." Daarnaast is bekend dat Pieper altijd grote interesse heeft getoond in de Nederlandse politiek.
Pieper ziet zijn taak, het integreren van de verkooporganisaties van Compaq en Tandem, als volbracht. "Ik vroeg mezelf af: wat nu? En dit is waar ik uitkwam", aldus Pieper in de Wall Street Journal. Hij neemt twee maanden de tijd om te bedenken of hij weer een groot bedrijf wil leiden of dat hij een startend bedrijf op sleeptouw neemt.
Michael Heil, verantwoordelijk voor de consumentenproducten binnen Compaq, maakt promotie en neemt de functie van Pieper, algemeen verkoopdirecteur, over. Dit in tegenstelling tot berichten in andere media dat ook Heil de top van Compaq zou verlaten.  RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1426088). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×