Managed hosting door True

Sun doet goede zaken in Nederland

 

Server en werkstationproducent Sun Microsystems heeft 1996 met een record-kwartaal afgesloten. De winst steeg 41 procent tot 178,3 miljoen dollar, terwijl de omzet met bijna 19 procent toenam tot 2.082 miljoen dollar. Ook in Nederland krijgt het Amerikaanse concern steeds meer naam. De omzet steeg de eerste zes maanden van het lopende boekjaar met 30 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Wim Beltman, directeur van Sun Microsystems in Nederland, is 'in zijn nopjes' over de tweede helft van 1996. Met name de servers verkopen goed. In de laatste drie maanden van het jaar werden liefst 100 procent meer eenheden verkocht.
Sun werkt met een gebroken boekjaar 1996/1997. De eerste helft van het boekjaar 1997 werd op 29 december 1996 afgesloten. Voor de tweede helft is Beltman eveneens optimistisch. Hij verwacht uit te zullen komen op een gemiddelde omzetgroei van 35 procent vergeleken met vorig jaar. "Het ziet er naar uit dat Sun de omzet verdrievoudigt in drie jaar." Beltman schrijft de resultaatverbetering toe door een verandering in de produktmix. Daarnaast levert Sun Nederland steeds meer aan banken, verzekeringsmaatschappijen, telecommunicatiebedrijven en de industrie. HB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1421971). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×