Managed hosting door True

Agri Information Partners pakt tweede kans

Welkom faillissement

"Eigenlijk zijn we twee keer opgericht", vertelt Berno van der Geest, oprichter en business consultant bij Agri Information Partners. "In 1997 begonnen we met vijf mensen, dat groeide uit tot een bedrijf met ongeveer dertig medewerkers. In 2001 heeft Stoas (een onderwijsorganisatie - red.) ons gekocht en moesten we samen met een ander ict-bedrijf, Q-Ray, een business unit gaan vormen."

[ klein maar fijn ]
De beeldvorming van de Nederlandse ict-bedrijfstak wordt vaak gedomineerd door grote dienstverlenende bedrijven. In dat geweld dreigen kleinere bedrijven onderbelicht te blijven. Ten onrechte. Computable stelt ze stuk voor stuk aan u voor: van piepjong tot middelbare leeftijd en met nooit meer dan zo�n zeventig medewerkers. En altijd: Klein maar Fijn.
 
Alle afleveringen:
 1. The Competence Group
 2. Accountview
 3. Quinity
 4. Quadrant
 5. Lead Software
 6. Fox-IT
 7. Ictivity
 8. Pentex ICT
 9. Ex Machina
 10. SIG
 11. TYP
 12. Agri Information Partners
 13. Twice
 14. Ontarget
 15. SPS
 16. Servoy
 17. Backbase
 18. Polteq
 19. OTS
 20. Admicom
 21. Growth

  
Berno van der Geest, oprichter en business consultant: "Mijn rol is diplomatiek."
"Wij noemden ons toen Stoas Greenwise. Door het zware economische klimaat ging Stoas wankelen en besloot ons in de etalage te zetten. Het is niet gelukt om Greenwise te verkopen, dus ging we op 5 februari 2003 failliet. Samen met Ad Ordelman, Gert-Jan van Alem en Johan Winkel had ik al plannen voor een overname of een uitkoop, dus dat faillissement kwam ons niet zo slecht uit. De cultuur van Stoas paste niet zo goed bij de cultuur van Agri Information Partners. Onze cultuur is toch redelijk pragmatisch en praktisch. De mensen die hier werken zijn flexibel en hebben een hoog kwaliteitsgehalte. Daarmee wil ik niet zeggen dat de mensen bij Stoas dat niet hebben, maar toch wel op een andere manier. De onderwijs- en agrarische wereld zijn toch heel verschillend. "
"We hebben toen zeventien mensen bij elkaar geroepen en zijn Agri Information Partners opnieuw gestart, een vervolg op het eerste bedrijf. We houden elkaar goed in evenwicht. Ad Ordelman is de teambuilder, Gert-Jan van Alem is de strateeg, Johan Winkel is het technisch vernuft en mijn rol is diplomatiek."

Niet hele sector ineens

"De reden voor de oprichting was dat we dachten met een kleine groep mensen die kennis hebben van zowel de agrarische sector als de ict, goed in de markt te kunnen staan. Alle mensen die bij ons werken, hebben kennis van beide zaken. Ze hebben ofwel een agrarische opleiding gevolgd of zijn ondernemer geweest in de branche. Er werkt hier bijvoorbeeld een ex-fruitteler; je kunt je voorstellen dat die veel verstand van zaken heeft als het gaat om bijvoorbeeld fruitveilingen. Daar doen we zaken, maar ook in de vermeerderings- en zadensector. We hebben bijvoorbeeld een vermeerderingstoepassing gebouwd, waarin bedrijven kunnen bijhouden hoe ze plantjes hebben gekruist. Daarnaast helpen wij ondernemingen ook met logistieke toepassingen. We verzorgen de advisering en de implementatie van logistieke pakketten, leiden gebruikers op en zorgen dat de instellingen in het pakket goed staan. Ook zijn we actief in de pluimveesector. Eigenlijk bedienen we de hele agrarische sector, maar vanwege de omvang hebben we ervoor gekozen het accent te leggen op de tuinbouw. Veel van onze medewerkers zijn geschoold in de tuinbouwsector, en ook veel van onze klanten komen daar vandaan."
"We hebben een aantal technologieën in huis; de laatste tijd doen we heel veel met Microsoft .Net. Verder beschikken we over een aantal Delphi-programmeurs die we vaak in combinatie met SQL Server inzetten, Progress-ontwikkelaars en een Lotus Notes-specialist. Een belangrijk aandachtsgebied van ons is mobiele oplossingen."
De doelgroep van het achttienkoppige bedrijf bestaat niet uit de boer of tuinder, maar de bedrijven die daar omheen zitten. "Wij richten ons op de toeleveranciers en afnemers van agrarische bedrijven."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.