Managed hosting door True

TNO en FHG steunen wetenschap Rusland

 

Samen met het Duitse Fraunhofer Gesellschaft (Fhg) gaat TNO de ontwikkeling van wetenschap en technologie in Rusland ondersteunen. Het project, onderdeel van een programma van de Europese Commissie, heeft een looptijd van twee jaar en beschikt over een budget van 3,6 miljoen ecu.

De Russische infrastructuur voor wetenschap en technologie is de afgelopen vijf jaar sterk verslechterd met negatieve gevolgen voor jonge Russische bedrijven op de wereldmarkt.
TNO en Fhg steunen de Russen bij het formuleren van een nationaal beleid voor wetenschap en technologie. Hoge ambtenaren van de Russische staatscommissie voor Wetenschap en Technologie zullen kennismaken met het beleid van de westerse landen en dit vertalen naar de eigen situatie. Verder worden in de regio's Novosibirsk, Tomsk, Samara en Selenograd centra voor het ondersteunen van innovatie opgezet. Tenslotte helpen TNO en Fhg Russische onderzoeksinstellingen bij het marktgerichter functioneren. Op de lange termijn moeten permanente netwerken ontstaan en wordt gestreefd naar voortdurende samenwerking met Russische onderzoeksinstellingen en partners uit het bedrijfsleven. YG

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1390551). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×