Managed hosting door True

Forse omzetten bij IT-groothandel

 

De groothandel in computers, kantoormachines en -meubels meldt forse omzetstijgingen over 1996. Vooral het derde kwartaal verliep bijzonder gunstig. Vorig jaar groeide de omzet gemiddeld met 13 procent. Dit deel van de groothandel neemt bijna de helft van de omzet van de groothandel in investeringsgoederen voor zijn rekening.

De omzetstijging bij de groothandel in computers lag boven de gemiddelde stijging (van 10 procent) die de groothandel in investeringsgoederen wist te bereiken.
Zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De gunstige ontwikkeling bij de computergroothandel werd wat getemperd door de resultaten in het laatste kwartaal. In het vierde kwartaal lag de omzet 9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met name grote ondernemingen waren voor deze ontwikkeling verantwoordelijk. In het derde kwartaal steeg de omzet nog met 19 procent.
Voor het eerste kwartaal van 1997 waren de verwachtingen vrij optimistisch. Ruim een kwart van de ondernemers met een omzetaandeel van bijna 30 procent voorzag een 'gunstige' omzetontwikkeling. 38 Procent had een neutraal oordeel, terwijl 13 procent van de ondernemers met een omzetaandeel van slechts 5 procent de vooruitzichten 'ongunstig' vond. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1388719). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×