Managed hosting door True

Rechter onderzoekt Microsoft-schikking

Rechter Colleen Kollar-Kotelly uit twijfel aan de naleving van de schikking in de Microsoft-antitrustzaak. Zij gelast een onderzoek naar het gebrek aan licentienemers op Microsofts communicatieprotocollen.

De Windows-leverancier moest volgens de Amerikaanse schikking zijn protocollen openstellen voor concurrenten. Die kunnen tegen betaling licenties nemen. De rechter maakt zich nu zorgen over het gebrek aan gegadigden; dit kan de intentie van de schikking ondermijnen. Zij heeft overheidsjuristen opgedragen dit uit te zoeken.
Microsoft ontkent dat het tekortschiet en zegt dat al negen bedrijven hebben getekend, waaronder SCO, Laplink, Tandberg Television, Cisco en UTStarcom. Dat zijn echter nauwelijks concurrenten van het bedrijf. Verder uiten overheidsadvocaten kritiek op Microsofts online-dienst voor het kopen van cd's. Die roept vanuit de Windows Media Player webbrowser Internet Explorer aan - ook als een andere standaardbrowser is ingesteld.

Europese zaak

Ondertussen lobbiet Microsoft bij de Amerikaanse juridische Senaatscommissie; het zoekt hulp tegen het EC-antitrustonderzoek. Het stelt dat de dreigende Europese maatregelen conflicteren met de Amerikaanse schikking en dat ze de bedrijfsvoering verstoren. De EC dwarsboomde eerder al de overname van Honeywell door General Electric.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.