Managed hosting door True

Pentex ICT wil klant weer tot koning kronen

Automatiseerder ontlast knooppunt Arnhem-Nijmegen

Wie in 2001 een nieuw bedrijf is begonnen, moet sterk in zijn schoenen staan. Ferry Ruytenberg en Ton Buurman durfden het aan. Zij startten in Elst (Overbetuwe) Pentex ICT: een automatiseerder die de regio Arnhem-Nijmegen bedient, maar ook in de zorgsector is beland.

[ klein maar fijn ]
De beeldvorming van de Nederlandse ict-bedrijfstak wordt vaak gedomineerd door grote dienstverlenende bedrijven. In dat geweld dreigen kleinere bedrijven onderbelicht te blijven. Ten onrechte. Computable stelt ze stuk voor stuk aan u voor: van piepjong tot middelbare leeftijd en met nooit meer dan zo�n zeventig medewerkers. En altijd: Klein maar Fijn.
 
Alle afleveringen:
 1. The Competence Group
 2. Accountview
 3. Quinity
 4. Quadrant
 5. Lead Software
 6. Fox-IT
 7. Ictivity
 8. Pentex ICT
 9. Ex Machina
 10. SIG
 11. TYP
 12. Agri Information Partners
 13. Twice
 14. Ontarget
 15. SPS
 16. Servoy
 17. Backbase
 18. Polteq
 19. OTS
 20. Admicom
 21. Growth

  
Ton Buurman (links) en Ferry Ruytenberg

"Onze gezamenlijke accountant heeft ons met elkaar in contact gebracht", zegt Ferry Ruytenberg, mede-oprichter Pentex ICT. "We bleken hetzelfde te denken over hoe het beter kan in de automatiseringsbranche. Er leeft veel onvrede onder bedrijven over de klantonvriendelijke, arrogante manier waarop ze worden geholpen." Hij haalt de begrippen totaaloplossing en one-stop-shopping weer uit de hoge hoed. "Er zijn maar weinig bedrijven die dit waarmaken. Pentex wil daar een van zijn. Iets verkopen is leuk, maar het moet daarna wel werken. Bij problemen stellen we ons niet star op en proberen altijd te helpen. Wij bellen ook na als we iets geleverd of geïnstalleerd hebben, tot verbazing vaak van klanten. Die service zijn ze niet meer gewend." Het gevaar dat klanten profiteren van zoveel ruimhartigheid neemt hij op de koop toe.

Okki-wokki

Het bedrijf, waar dertien mensen werken, biedt aan de infrastructuur bij ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in te richten en te beheren. Het telt vijf hoofdactiviteiten (vandaar de naamvariatie op 'penta'): leveren van hardware en software, beheerdiensten, trainingen en advisering. "Alles vanuit één hand", stelt de andere oprichter Ton Buurman. "Al schakelen we wel partners in, zoals Betuwenet voor de netwerkaansluitingen." De technische ondersteuning is gericht op Windows- en Novell-omgevingen. Komen er bij klanten afwijkende systemen voor, dan maakt Pentex afspraken met de betreffende leverancier over de ondersteuning. Ruytenberg: "Echte okki-wokki software zijn we nog niet tegengekomen."
Beide directeuren/oprichters houden overigens naast Pentex hun reeds bestaande bedrijf. Ruytenberg (ex-Baan en ex-Bunt Automatisering) bestiert het adviesbureau Trint. Buurman richtte in 1989 na acht jaar bij Philips in Nijmegen te hebben gewerkt Bisit Engineering op, leverancier van een logistiek en een groothandelspakket voor de sierteelt. "Ik kom zelf uit een familie die al jaren een kwekerij houdt en weet aan welke eisen zo'n systeem moet voldoen." Bisit is in Elst in hetzelfde pand gevestigd als Pentex ICT .

Verbazing

Zo'n 70 procent van de klanten komt uit het de regio KAN: Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Buurman: "Wij hebben een vliegende start gemaakt via de contacten in onze beider klantenkringen." Pentex is tevens actief in het westen van het land. De automatiseerder legt bijvoorbeeld een nieuwe infrastructuur aan bij tachtig huisartsenpraktijken in de Zaanstreek, in opdracht van de overkoepelende stichting. Via een contact van een van de verkopers met zo'n praktijk in Purmerend ging het balletje rollen. Pentex deed mee aan de aanbesteding, samen met diverse grote automatiseerders. "Tot onze verbazing wonnen wij", vertelt Ruytenberg. "Toen ik vroeg 'waarom Pentex?' zei de stichting dat de keuze op ons was gevallen vanwege de lage prijs, de plezierige contacten en de snelheid van offreren. Wij dienen altijd binnen drie dagen een offerte in."
Nu Pentex ICT eenmaal binnen is in de zorgsector begint de naam zich als een olievlek te verspreiden, aldus Buurman. "We hebben zojuist een contract getekend met een woonzorgcentrum voor het leveren van beheerdiensten."
Volgens Ruytenberg is de sfeer binnen Pentex gedreven, losjes en weinig hiërarchisch. Tussen beide directeuren bestaat een duidelijke taakverdeling. De drukpratende Ruytenberg is de jonge hond en behartigt de commerciële zaken. De meer bedachtzame Buurman houdt zicht op met de financiën, organisatie en technologie. De aanpak-zonder-opsmuk van Pentex werkt, volgens beiden. De omzet groeit - hoe groot die is, wil Buurman niet kwijt - en het bedrijf is winstgevend vanaf de start. Wilde expansieplannen met hulp van investeerders ontbreken. "Wij groeien liever op eigen kracht", stelt het duo.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Pentex ICT is op 28 januari 2008 helaas failliet verklaard. Zie: http://www.curatoren.nl/fo/verslag_faillprofiel.php?id=91449

Op 11 augustus 2009 zijn ze nog eens failliet verklaard.

http://www.faillissementen.com/registernl.php?action=details&id=128404

Lekker kortzichtig! Er zijn meerdere PENTEXen...
Deze PENTEX zit niet in Woerden...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.