Managed hosting door True

SAP koopt software beheer klantrelaties

 

Softwareleverancier SAP heeft een aandeel van 50 procent verworven in het bedrijf Keifer & Veittinger (K&V). De Duitse softwareleverancier vult hiermee één van de laatste leemtes in de functionaliteit van zijn erp-software (enterprise resource planning): automatisering van het beheer van klantrelaties, oftewel salesforce automation.

Hoewel beide bedrijven geen financiële details omtrent de overeenkomst bekendmaken, schat Gartner Group dat SAP tussen de 20 en 30 miljoen dollar heeft uitgetrokken voor de aandelen. De software van K&V, Salesmanager genoemd, wordt geïntegreerd binnen R/3. Verder blijft het bedrijf onafhankelijk functioneren om zijn 250 bestaande klanten te bedienen.
SAP volgt met deze investeringen de concurrenten Oracle en Baan. Oracle ontwikkelt zijn eigen software op het gebied van relatiebeheer. Baan kocht eerder dit jaar Aurum Software voor het astronomische bedrag van 250 miljoen dollar, negen keer de omzet. Volgens Gartner Group dicht SAP met deze investering een belangrijk gat ten opzichte van zijn concurrenten op het gebied van functionaliteit en kennis.   RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1429136). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.