Managed hosting door True

Serverapplicatie-bundel van Microsoft zal levenslicht nooit zien

Jupiter uit zijn baan

Dit artikel delen:

Microsoft lanceerde op 2 maart zijn Biztalk Server 2004 (codenaam: Voyager). Deze maakte oorspronkelijk deel uit van het project Jupiter dat uit twee fasen bestaat: Voyager en Discovery. De laatste is nu door Microsoft de nek omgedraaid.

Jupiter zou gaan bestaan uit een integratie van Microsofts Commerce Server, Content Management Server, Host Integration Server en Biztalk Server 2004. De laatste is zojuist op de markt gebracht en de rest van Jupiter zou in 2005 volgen. Uit respons van klanten en partners bleek dat er niet voldoende behoefte was aan een geïntegreerde suite, waarna Microsoft zijn conclusies trok en vlak voor de lancering van fase 1, de volgende fase terugtrok. Microsoft wilde met Jupiter de strijd aanbinden met IBM's Websphere-producten. Volgens Ted Kummert, vice president van de e-business serverdivisie bij Microsoft, wordt de 'Jupiter visie' gerealiseerd door het Windows Server System dat tot doel heeft meerdere servertechnologiën te integreren. Volgens bronnen rondom Microsoft worden de basismogelijkheden van Discovery via de volgende versie van Windows, Longhorn, verspreid. Andere 'features' zullen opduiken in opvolgers van de server-serie.
Volgens Trina Seinfeld, productmanager bij het team van Kummert heeft Microsoft het idee voor een geïntegreerde e-business suite nog niet geheel overboord gegooid. "Maar in de nabije toekomst zullen we iets dergelijks niet leveren", aldus Seinfeld.

Aanzienlijke verandering

De Biztalk Server 2004 moet het eenvoudiger maken om bedrijfsprocessen binnen en tussen verschillende organisaties vast te leggen. Analisten denken dat Microsoft met dat product en de prijzen die het daarvoor wil gaan hanteren, marktaandeel kan afsnoepen van bedrijven die zijn gespecialiseerd in software-integratie, zoals BEA Systems, IBM, Oracle, SeeBeyond en Tibco Software.
De architectuur van Biztalk Server 2004 verschilt aanzienlijk van zijn voorgaande versies. Zo heeft de nieuwste versie hechtere banden met Office 2003 en zal zij verscheept worden met Infopath. Daarmee kunnen gebruikers een formulier maken en via de Biztalk-'workflow' aan verschillende mensen doorsturen.
Daarnaast bevat zij een hulpmiddel om bedrijfsacitiveit te monitoren, zodat één persoon de voortgang van verschillende bedrijfsprocessen in de gaten kan houden. Biztalk ondersteunt de voorgestelde webdienstenstandaard, Business process execution language. Bpel gebruikt XML om data in een 'workflow' te routeren.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.