Managed hosting door True

Peoplesoft heeft haast uit angst voor concurrent

 

Om de concurrentie bij te benen heeft Peoplesoft aangekondigd een gedeelte van de functionaliteit van zijn versie 7 eerder dan gepland op de markt te brengen.

Peoplesoft heeft vooral naam gemaakt met zijn human resources-software. Sap, Baan en Oracle zijn de belangrijkste spelers in de markt en leveren een bredere functionaliteit. Onlangs kondigden JD Edwards uit de Verenigde Staten en het Zweedse Scala aan zich ook op de Europese markt te gaan bewegen.
Het wordt druk op de markt voor software op het gebied van 'enterprise resource planning' (erp). Peoplesoft ziet zich genoodzaakt het tempo van zijn productinnovatie op te schroeven. Het verbreden van de functionaliteit wat financiën, productie en distributie betreft en het zogenaamde 'web-enabled' maken van erp-software, zijn van doorslaggevende betekenis voor de concurrentiekracht. Release 7 was oorspronkelijk gepland voor maart 1998.

Versie 7

Op de gebruikersconferentie in Schotland kondigde Peoplesoft aan in september van dit jaar al met de eerste uitbreidingen van versie 7 op de markt te komen. Deze 'technology release' omvat een drie-tier architectuur, een Java-client en geïntegreerde analyse-tools. "Internet is één van de drijvende krachten achter onze productinnovatie", aldus Martin Mackay, European product strategy manager van Peoplesoft. De 'supply chain management'-software van het aangekochte Red Pepper wordt geïntegreerd in het erp-pakket. Peoplesoft hoopt hiermee de concurrentie bij te blijven en zijn klanten te behouden. In maart 1998 volgt de definitieve versie 7, versie 7.5 in Peoplesoft termen. Hoewel de specifieke invulling hiervan nog vaag is, zal deze gericht zijn op uitbreidingen op het gebied van productie en logistiek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1377570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×