Managed hosting door True

'Is de CES in de VS nog van deze tijd?'

Foto: Kobby Dagan/Shutterstock.com

De Consumer Electronics Show bestaat sinds 1967 en barst nog steeds van het zelfvertrouwen. Veel elektronicabedrijven kondigen nieuwe producten aan en vaak ook nieuwe technologie. Nu is alleen de grote vraag: heeft de CES in de Verenigde Staten nog bestaansrecht?

Een grote karavaan Nederlandse startups is met prins Constantijn naar de VS vertrokken om zichzelf te presenteren als land met belangrijke nieuwe bedrijven. Toch wordt de tech achter de bedrijven in vrijwel alle gevallen fysiek in het Verre Oosten in elkaar geklust met als grootste leverancier China.

Ook ontwikkelt China zich steeds meer als plek waar nieuwe ideeën ontstaan rond ons immer voortschrijdende technologisch inzicht. Dat besefte de CES-organisatie zich ook en stampte in 2015 de eerste CES Asia uit de grond in Shanghai.

Toch horen we hier nog relatief weinig van in Europa. Wordt het tijd CES VS op te doeken en de pijlen te richten op het oosten?

Wat denk jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Of 'onze' karavaan nu naar China of naar Amerika gaat maakt denk ik niet veel uit. Belangrijker lijkt me dat er zo'n jaarlijks groot evenement is, waar men zich kan presenteren, etaleren en kan netwerken. Hoe meer dat versnipperd raakt, hoe meer het aan kracht zal verliezen.

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.