Managed hosting door True

Discussie

‘HP heeft zich buitenspel gezet met mobile’

 

smartphone Windows 10 mobile

Het einde van Windows Mobile raakt HP, die dit naast Microsoft ook zichzelf kan verwijten. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het kwakkelende voortbestaan van Windows Mobile (voorheen Windows Phone) loopt op zijn einde. Microsoft erkent dat het zijn smartphonebesturingssysteem voortaan alleen nog bijhoudt en niet langer doorontwikkelt. Partner HP moet hierdoor zijn mobiele plannen herzien, voor de zoveelste keer.

HP’s veelbelovende en uiteindelijk uitgekomen Elite x3-toestel lonkte naar het bedrijfsleven met de zakelijk aantrekkelijke mogelijkheid om de smartphone in te zetten als volwaardige pc. Dit dankzij Microsofts Continuum-functie plus HP’s Workspace-aanbod waarbij traditionele x86 Windows-applicaties via remote desktop worden ontsloten op de ARM-smartphone. De Elite x3 wordt nog wel verkocht, tot in 2019.

HP schrapt dat toestel en kan zich nu alsnog wenden tot Android, als laatkomer. Terwijl de pc-maker met het overgenomen Palm wel ooit een eigen smartphoneplatform compleet in handen had. Een gemiste kans, die waarschijnlijk wel een miljardeninvestering had vereist. Maar HP’s nieuwste mobiele koerswijziging is ook niet bepaald kosteloos. Misschien makkelijk praten achteraf, maar Microsoft heeft eerder al pivots gepleegd die partners pijnigen. HP heeft zichzelf dus ook wat te verwijten voor zijn huidige buitenspelpositie met mobile.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6228350). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

HP is enige tijd op overnamepad geweest: Compaq (en daarmee DEC en Tandem), Palm, 3Com, en diverse printer en consultancy bedrijven.

Ze hebben altijd de visie gemist om toegevoegde waarde uit de overnames te halen. PalmOS omzetten naar WebOS was best aardig, maar buiten LG tv's zie je het niet meer, want HP had z'n visie alweer verzet naar Android. O nee, Windows Mobile. Of toch Android? Of nog eens WebOS proberen?

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×