Managed hosting door True

Discussie

‘Frankrijk vaart blind op startup-cultuur’

 

Franse vlag

Startups kunnen zeker innovatief en nuttig zijn. Maar het gaat te ver om een land erop in te richten. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Franse president Emmanuel Macron prijst de voordelen van ondernemerschap en van startups, zowel qua innovatie als qua mentaliteit. De politicus wil startups en specifiek ook tech-talent aantrekken naar zijn land. Daarvoor uit hij niet alleen lovende woorden, maar belooft hij ook belastingen te verlagen, regels te versoepelen en werkvisa’s te vergemakkelijken.

Sterker nog, Macron wil van Frankrijk een ‘startupnatie’ maken: een land dat denkt en werkt als een startup. Hiervoor is dan een nieuwe Franse revolutie nodig (die dan niet zo gewelddadig zal zijn als het historische origineel). Een mooi streven en krachtige politieke boodschap, maar het is belangrijk om te beseffen dat startups naast innovatie ook heel veel niets kunnen opleveren. Naast die ene startup met een waarde van één miljard of meer (een zogeheten unicorn) zijn er vele pionierende startups die niets opleveren, ondanks een misschien veelbelovend idee, aanpak of techniek. Daarbij wordt er veel, heel veel geld ‘verbrand’. Een ‘startupnatie’ klinkt goed, maar is dat niet per se.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6049248). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×