Managed hosting door True

Discussie

‘OpenStack heeft strijd om public cloud verloren’

 

De wereld is geen western, met witte en zwarte cowboyhoeden en onschuldige omstanders. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De veelbelovende opensourcecloudsoftware OpenStack gaat toch de wereld niet veroveren. Niet de hele wereld. Het aanvankelijke doel van private plus public cloud blijft buiten bereik. Wat jammer is, want ‘OpenStack overal’ zou faciliterend zijn voor migratie tussen clouds van verschillende aanbieders en voor het wisselen tussen private en public clouds.
De realiteit blijkt anders, waarbij OpenStack ironisch genoeg vooral voet aan de grond heeft gekregen in de markt van on-premise-ict. Volgens jaarlijkse metingen van OpenStack doet zeventig procent van de installaties dienst voor private clouds, meldt The Register. Indien off-premises private clouds worden meegeteld, komt de statistisch en economisch significante Pareto-meerderheid van tachtig procent in beeld. OpenStack heeft de strijd om private cloud gewonnen, maar die om public cloud verloren. Jammer, of is het een kwestie van tijd? Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6027915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 

Reacties

Werkgevers willen flexibel.
Werknemers willen vast.
Oracle wil oracle/mysql.
Aws wil aurora.
Klanten willen openstack.
Leveranciers willen closedstack.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×