Managed hosting door True

Discussie

‘Draadloze headsets gaan VR/AR groot maken’

 

Virtual reality

Vr/ar-headsets zijn óf bedraad óf zwak. Draadloze breedband biedt de doorbraak. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Kort door de bocht hebben headsets voor virtual reality (vr) en ook wel augmented reality (ar) te lijden van twee zwakheden. Ze zijn óf mobiel, maar relatief zwak, omdat ze in wezen een smartphone op je neus zetten. Óf ze zijn krachtig maar letterlijk gebonden aan een nabije pc waar de eigenlijke vr/ar-toepassing op draait. Natuurlijk helpt de vooruitgang in rekenvermogen en schermkwaliteit van mobiele devices, maar dan nog blijft er de kwestie van batterijduur.

Gelukkig is er nog een andere ontwikkeling die meer mogelijk maakt. Namelijk de ontwikkeling van draadloze breedbandverbindingen die dan pc’s koppelt met headsets in de nabijheid. De navelstreng wordt in letterlijke zin doorgeknipt maar blijft zijn functie nog wel vervullen. Processormaker AMD heeft hiervoor net een strategische overname gepleegd: wireless specialist Nitero die untethered high-res vr en ar mogelijk maakt. Dit belooft de doorbraak. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6001302). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×