Managed hosting door True

Discussie

‘Laptop- en tabletverbod in vliegtuigen is zinloos’

 

De Amerikaanse en Britse handbaggageban op laptops en tablets is meer dan zinloos. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De VS verbiedt elektronische apparaten boven een bepaald formaat als handbaggage aan boord van vliegtuigen. Tenminste, voor passagiers van non-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vanuit acht landen, die als Moslim-landen te boek staan. Het gaat om Jordanië, Saoedi-Arabië, Egypte, Turkije, Marokko, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. Groot-Brittannië is het voorbeeld van de VS gevolgd, maar hanteert een iets andere lijst: Jordanië, Saoedi-Arabië, Egypte en Turkije plus nog Libanon en Tunesië. De ban op wat grotere elektronica vereist dat reizigers deze apparatuur inchecken als ruimbaggage.

Het hele verbod is echter zinloos en contraproductief. Enerzijds omdat kwaadwillenden altijd nog via andere landen (en daar dan andere luchtvaartmaatschappijen) kunnen reizen, zoals ook Nederland. Anderzijds omdat bomgevaar ook in vliegtuigruimen kan gelden. Bovendien vergroot deze maatregel het risico op diefstal van laptops, tablets en andere kostbare apparatuur. Theorieën over economische motieven en heimelijke inspecties doen dan ook de ronde. Ondertussen valt er aan boord van sommige vluchten dus niet meer te werken, wat voor zakenreizigers een directe domper is. (Net als voor ouders overigens.) De laptopban is overkill, zinloos en contraproductief. Wat vind jij?
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5986073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Volslagen onzin. Evenals dat de laptop apart door de scanner moet, en tegenwoordig ook de opladers, kabels, enz enz. De betreffende overheden kunnen beter investeren in betere / modernere scanners in de betreffende luchthavens, zodat laptops met 'schadelijke inhoud' beter herkend kunnen worden. Als je ziet wat voor antieke apparatuur er op sommige luchthavens staat, is het niet verwonderlijk dat explosieve laptops er soms doorheen komen. En zoals gesteld, een Jordaniër of Egyptenaar kan toch prima via een 'vertrouwde' Europese luchthaven vliegen?

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×