Managed hosting door True

Discussie

‘VS zaagt aan stoelpoten netneutraliteit’

 

Amerikaanse vlag

Het is minder aangrijpend, maar netneutraliteit is ook slachtoffer van Trump. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het verbleekt nogal bij omstreden maatregelen zoals het plots opgelegde - en mogelijk illegale - migrantenverbod van president Trump, maar internet krijgt ook klappen van het nieuwe regime in de Verenigde Staten. De notie van netneutraliteit, waar flink voor is gepleit en ‘gevochten’, dreigt het onderspit te delven onder het bewind van Trump en zijn benoemde topfunctionarissen. Eén van die benoemingen is voor telecomtoezichthouder FCC, wiens nieuwe voorzitter een uitgesproken tegenstander is van netneutraliteit.

De nieuwe, Republikeinse FCC-voorzitter Ajit Pai werkt al sinds 2012 bij de FCC, waar hij is terechtgekomen op voordracht van president Obama. Begin deze eeuw was Pai advocaat bij telecombedrijf Verizon, dat enkele jaren terug al aan netneutraliteit morrelde. Verizon ontwierp toen samen met Google een overheidsvoorstel om de snelgroeiende mobiele markt uit te sluiten van de verplichting om alle soorten netwerkverkeer op gelijke voet te behandelen. Netneutraliteit komt nu serieus in het geding. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5943721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×