Managed hosting door True

Discussie

‘Qualcomm is Apple’s nieuwe Samsung’

 

Qualcomm is de nieuwe fundamentele bedreiging voor Apple. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple is verwikkeld in een complexe patentzaak met hoge inzet tegen Qualcomm. De iPhone-maker heeft Qualcomm aangeklaagd voor machtsmisbruik met patenten en beschuldigt de chipmaker ook nog eens van afpersing. De Amerikaanse fabrikant van arm-processors, modemchips en meer zou één miljard dollar aan verschuldigde betalingen hebben achtergehouden. Dit om miljardenbedrijf Apple te dwingen tot intrekking of wijziging van belastende verklaringen over Qualcomm tegenover antitrustautoriteiten.

Saillant detail is dat Qualcomm toeleverancier én concurrent van Apple is. De twee bedrijven zijn beide reuzen in de grote en groeiende mobiele markt. Apple is in de loop van de iPhone-generaties overgegaan van een Samsung arm-processor naar eigen ontwerpen. Voor de modemchips is Apple echter afhankelijk van Qualcomm, wat een gedwongen afname zou zijn. In ruil voor korting op patenttarieven zou Apple dan modemchips van Intel hebben gemeden. Qualcomm ontkent dit alles en beschuldigt klant en concurrent Apple van kwade opzet. Een complexe relatie met nu een complex patentgevecht. Net zoals Apple al had met Samsung. Qualcomm is de nieuwe fundamentele bedreiging voor Apple. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5930993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×