Managed hosting door True

Discussie

‘Securityscams geven ook indirect schade’

 

cybersecurity

Nepsecurity kost direct geld, maar veroorzaakt ook indirect schade: onveiligheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Scams met zogenaamde securityscans zijn een vervelende plaag. Ze kunnen opduiken als pop-ups die consumenten overtuigende meldingen geven dat hun computers onveilig zijn. Soms komen deze oplichtingspraktijken neer op simpelweg oplichting: waarbij banggemaakte gebruikers geld lappen voor onnodige securitysoftware. Soms brengen deze scams zelfs malware binnen.

Maar in het grotere geheel beschouwd, brengen valse securicymeldingen nog een groter gevaar met zich mee. Namelijk een verlaging van de echte security. Sommige gebruikers vallen voor de oplichters en zijn daarmee onveiliger uit. Sommige gebruikers lopen malware op. En sommige gebruikers lopen een ongelovigheid op voor securitymeldingen. De twee laatstgenoemde gevolgen brengen beveiliging in bredere zin in gevaar. De indirecte schade van het derde gevolg is echter groot en onderschat. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5905387). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×