Managed hosting door True

Discussie

‘Oracle’s cloud-overnamedrift waait nog niet over’

 

cloud computing

Oracle verwerft zich een positie in de cloud, met nieuwe overnames. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Softwarereus Oracle is een van de oudere bedrijven in de huidige IT-industrie, met grondlegger Larry Ellison als één van de peetvaders van de IT. Nieuwe ontwikkelingen kunnen de gevestigde orde en oudgediende spelers danig verstoren, tenzij ze tijdig reageren. Oracle doet dat onder meer met overnames. Ruim tien jaar geleden heeft de firma dat al gedaan met inlijvingen van Peoplesoft, JD Edwards, Siebel en andere forse spelers.

Na die consolidatie op enterprise-applicatiegebied - en aanvankelijke cloud-scepsis - doet Oracle nu hetzelfde op het gebied van cloud. De grote overname van Sun Microsystems heeft al deels een basis gelegd, waar de softwaregigant op voortbouwt. De zomerkoop van NetSuite wordt nu afgerond en is inmiddels al gevolgd door andere cloudovernames, zoals die van Palerra en LogFire. Vóór het bod op NetSuite heeft Oracle al enkele cloudspelers opgekocht. Oracle koopt zich dus de cloud in. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5873291). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×