Managed hosting door True

Discussie

‘Vrijgeven IoT-botnetcode is goede zaak’

 

DDoS-aanval

De broncode van IoT-botnet Mirai is nu toegankelijk voor iedereen. Een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De broncode van het beroemde Mirai-botnet, opgebouwd uit gehackte IoT-apparaten (internet of things), is vrijgegeven. Dit betekent dat iedereen er mee aan de slag kan. In eerste instantie trekt dit dus andere cybercriminelen aan, maar ook scriptkiddies. Deze kwaadwillenden kunnen dan op gemakkelijke wijze meer massale DDoS-aanvallen uitvoeren, in navolging van de recordbrekende aanval op security-journalist Brian Krebs.

Tegelijkertijd zullen security-onderzoekers zich op de broncode storten, om juist afweer te realiseren. Het valt op termijn te verwachten dat ook andere betrokken - dan wel getroffen - partijen de Mirai-code bestuderen. Zoals internetproviders die de enorme hoeveelheden dataverkeer krijgen te verstouwen. Hopelijk nemen ook fabrikanten van IoT-apparaten de vrijgegeven broncode ter hart. Uiteindelijk is dat vrijgeven dus een goede zaak. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5855019). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×