Managed hosting door True

Discussie

‘Firefox doet het licht uit voor Flash’

 

Ook Firefox gaat over tot het blokkeren van Flash-content, dat nu echt zijn einde nadert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De open source webbrowser Firefox heeft deze maand zijn blokkade voor Flash-content ingevoerd. Het gaat niet om een algemene blokkade voor alle website-elementen die de Adobe-technologie gebruiken. Firefox houdt zogenaamde onzichtbare Flash-content tegen, die ´niet essentieel is voor de gebruikerservaring´, legde browsermaker Mozilla Foundation afgelopen maand uit.

De druk op Flash neemt vervolgens toe, want komend jaar voert Firefox wel een algehele blokkade in door Flash-elementen automatisch niet uit te voeren. Gebruikers moeten dan voortaan expliciet klikken op een Flash-animatie, -video, -ad of -game om die te activeren. Eerder heeft Google al Flash aan banden gelegd in zijn browser Chrome en Microsoft doet ook mee met de begin deze maand uitgebrachte Anniversary Update voor Windows 10. Firefox doet dus het licht uit voor Adobe Flash. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5817098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

De echte toegevoegde waarde van Flash voor een site is vaak met een lamp zoeken. Domme/duffe effecten die ook op een andere manier hadden kunnen worden bereikt, of weer een filmpje.

Ligt waarschijnlijk aan mij, maar 9 van de 10 keer is hetzelfde met eenvoudiger middelen te doen. Kost misschien wat meer (ontwikkel)tijd, maar Flash is niet per se nodig.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×