Managed hosting door True

Discussie

‘Antitrust-zaak tegen Intel doet er niet meer toe’

 

Claim

De EU-antitrustzaak tegen Intel loopt formeel nog, maar dat maakt niet uit. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat Intel een recordboete kreeg van de antitrusttak van de Europese Commissie. De 1 miljard euro die toenmalig mededingingscommissaris Neelie Kroes oplegde was voor misbruik van de dominante marktpositie van de x86-processorleverancier. Hierdoor is de positie van concurrent AMD toen ondermijnd. Formeel is deze zaak nog niet afgehandeld: Intel heeft opnieuw beroep aangetekend tegen de boete. Dat tweede hoger beroep is nu in behandeling, maar is eigenlijk niet meer relevant.

Ja, het bedrag is fors en de precedentwerking van de EU-antitrustboete kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld Google en Qualcomm. Voor de oorspronkelijke materie waar de Intel-boete betrekking op heeft, doet deze zaak er echter niet meer toe. AMD is flink gemarginaliseerd en heeft de zaak bijgelegd, consumenten hebben de prijs al betaald, en de huidige processormarkt voor pc’s en x86-servers is wel beklonken. Het maakt dus niet meer uit. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5789599). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×