Managed hosting door True

Discussie

'Ransomware doet Adobe Flash de das om'

 

Ransomware brengt nu echt afschaffing van Adobe Flash dichterbij. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De onveiligheid van Adobe’s multimediasoftware Flash is al jaren breed bekend. Toch blijft de geplaagde programmatuur maar in gebruik. De voordelen lijken de nadelen dus nog altijd te overtreffen. Nu ransomware zich stort op gaten in Flash om daarlangs pc’s te gijzelen, kan deze situatie eindelijk kenteren.

Een recente noodpatch van Adobe dicht een gat in Flash waarlangs de Cerber-ransomware binnenkomt op pc’s om daar kostbare data te versleutelen. De softwaremaker waarschuwt dat er in de praktijk al sprake is van zogeheten drive-by aanvallen die deze kwetsbaarheid benutten voor datagijzelingen. De opkomst van html5-video heeft Flash nog niet uitgefaseerd, maar de dreiging van ransomware kan dit wel bewerkstelligen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5741937). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 

Reacties

Flash is niet de enige! Beter, want oa veel goedkoper, om structureel ALLE software intrinsiek veilig te maken. Om te beginnen de besturings- en communicatiesystemen. Tenzij we willen doorgaan met de "work arounds" van de symptoombestrijding. Maar wie vindt "dweilen met de kraan open" een zinvolle tijdsbesteding?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×