Managed hosting door True

Licentie Oracle op Java en C++-tools

 

Oracle heeft een licentie-overeenkomst gesloten met Borland voor diens databasesystemen en applicatie-ontwikkeltools. 's Werelds grootste leverancier van software voor informatiemanagement gaat Borlands Java en C++ ontwikkeltools gebruiken. Voor Borland dat een moeilijk 1996 achter de rug heeft, betekent dat een enorme opsteker.

Oracle gaat de C++ Builder van Borland en de nieuwe ontwikkeltool voor Java-applicaties JBuilder integreren in een aantal van haar produkten. Voorbeelden zijn Developer/2000, Designer/2000 en Sedona. Voor Oracle-gebruikers betekent dit een uitbreiding van het aantal beschikbare tools voor het ontwikkelen van Internet- en intranet-applicaties. Ontwikkelteams van Oracle en Borland gaan samenwerken. Doel is hun beide technologieën te integreren en meer compatibel te maken.
Oracle-topman Larry Ellison zei in een eerste reactie: "Java is de taal van netwerk-computing. Deze overeenkomst combineert Oracle's kennis van netwerk-computing met Borlands expertise op het gebied van hoogwaardige Java-tools."
C++ Builder is Borlands nieuwe, object-georiënteerde ontwikkeltool. Deze nieuwe tool heeft zowel de kracht en beheersbaarheid van de C++ programmeertaal als de 'rapid application development'-mogelijkheden van Borlands ontwikkeltool Delphi. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1410106). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×