Managed hosting door True

Microsoft zou op Borland azen

De strijd om de ontwikkelaar

Sun start deze week met zijn breed verkrijgbare testprogramma van zijn komende Java Studio Creator, een Java-ontwikkelhulpmiddel, waarmee het Microsoft-programmeurs hoopt aan te trekken.

JSC is bedoeld voor software-ontwikkelaars die op zoek zijn naar een visueel hulpmiddel waarmee ze snel een relatief simpele webapplicatie kunnen bouwen. Sun wil vooral de miljoenen Visual Basic-programmeurs een Java-alternatief bieden. Daarnaast is Creator (voorheen genoemd Project Rave) ook bedoeld om de verkoop van de Java-serversoftware en -hardware te bevorderen, zegt Sun. De uiteindelijke versie van JSC moet deze zomer op de markt komen.
Microsoft lijkt voorlopig niet erg onder de indruk van de strijd die Sun aanbindt. Van oudsher heeft de softwaregigant een grote schare programmeurs gekend. Het bedrijf heeft zijn sdk's (software development kit) altijd gratis verspreid onder ontwikkelaars, waar andere bedrijven deze verkochten. Het gevolg was dat ontwikkelaars, door het gratis verkrijgen van een sdk, applicaties bouwden voor het Microsoft-platform.

Overname Borland

Toch ontlopen de aantallen Java- en .Net-programmeurs elkaar niet veel. Misschien dat daarom ook het gerucht rondgaat dat Microsoft zijn oog heeft laten vallen op Borland. Volgens Rodney Hathaway van het Amerikaanse investeringsbedrijf Heartland Advisors, dat aandelen Borland bezit, onderzoeken veel bedrijven momenteel de mogelijkheden van zakendoen via internet, waardoor de vraag naar de software van Borland zal stijgen. Borlands software maakt het eenvoudiger om applicaties te schrijven voor het opzetten van e-business met gebruik van grote ict-systemen zoals Suns Java- en Microsofts .Net-platformen. Als Borland in handen komt van Microsoft, zou dat betekenen dat meer ontwikkelaars zich gaan toeleggen op het gebruik van .Net. Volgens Hathaway zou de overname geen antitrust-bezwaren opleveren. Ook Cheng Lim van investeerder Fulcrum Global Partners laat aan Businessweek Online weten een overname te voorzien.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.