Managed hosting door True

Microsoft versmelt Java en Windows met J/Direct

 

Microsoft heeft een technologie geannonceerd die het mogelijk maakt om vanuit Java direct 32-bits Windows API's aan te spreken. Dit product, J/Direct, zal ingebouwd worden in Microsofts nieuwe 'Java virtual machine', Internet Explorer 4.0 en toekomstige versies van Windows 95.

In de praktijk komt het er op neer dat Java-applets, geschreven voor Windows, aanzienlijk sneller zullen worden. Volgens een aantal analisten is dit een streep door de rekening van Sun Microsystems en dochter Javasoft. Immers Java-applets voor Windows zullen niet kunnen draaien op andere 'Java virtual machines', zoals die van Sun en zijn aanhangers.
Met J/Direct zijn ontwikkelaars in staat Java-applicaties te bouwen die direct gebruik maken van functies in Windows. Een aansprekend voorbeeld van zo'n functie is 'drag en drop'. Ook zullen graphics er beter uitzien en sneller draaien. Marktanalisten noemen J/Direct een goede zet. "Microsoft weet dat je ontwikkelaars van software tevreden moet houden. Ontwikkelaars willen graag in Java schrijven en daarom bieden ze nu een platform waarop Java beter draait", aldus een analist van de Amerikaanse marktonderzoeker Dataquest.
J/Direct vormt een rechtstreekse bedreiging voor de '100 percent pure Java'-campagne die Sun en nog enkele Java-ondersteuners voeren. De boodschap 'write once, run anywhere', doet immers nu geen opgeld meer. Microsoft staat overigens niet alleen in zijn plannen om Java-ontwikkelaars direct toegang tot zijn besturingssysteem aan te bieden. Ook Apple wil in het Rhapsody-besturingssysteem API toegankelijk maken voor Java. AM

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1355317). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×