Managed hosting door True

Applicatieprogrammeur nu

Applicatieprogrammeur nu

Patrick de Vries (32) is sinds 1997 werkzaam als software engineer bij Centric. Op dit moment werkt hij voor de divisie e-Technology.

Toen en nu
Automatiseringsfuncties: wat is er de afgelopen 35 jaar veranderd, wat is hetzelfde gebleven en hoe ziet detoekomst eruit?
  1. Applicatieprogrammeur toen
  2. Applicatieprogrammeur nu
  3. Hoofd automatisering toen
  4. Hoofd automatisering nu
  5. Systeembeheerder toen
  6. Systeembeheerder nu
  7. Consultant toen
  8. Consultant nu
  9. Installateur/helpdesk toen
  10. Installateur/helpdesk nu

"Ik bouw applicaties voor internet. Daarbij houd ik me vooral bezig met de ontsluiting van gegevens vanuit de verschillende backoffice-systemen naar een generiek midoffice voor internet. Dit doen wij voornamelijk met nieuwe technieken als webservices, XML en Xslt (extensible stylesheet language translations - red.)."
"Het programmeren doe ik in C# met Microsoft.Net. Sommige klanten hebben systemen die op Oracle en Unix draaien en voor hen bouw ik programmatuur in Java, omdat C# niet onder Unix werkt. Daar is men wel mee bezig, maar het is nog niet officieel beschikbaar."
"Het beroep applicatieprogrammeur heeft denk ik het imago dat het vooral inkloppen van code is. Een systeemontwerper maakt een ontwerp; de programmeur hoeft niet na te denken en klopt alleen maar de code in. Ik denk dat je als programmeur juist bij die ontwerpfase betrokken zou moeten worden. In mijn geval is dat ook zo, maar bij veel bedrijven zijn die twee functies strikt gescheiden."
"De problemen waar we tegenaan lopen zijn vooral de verschillen tussen de databasesystemen en de interpretatie van standaarden door de 'grote partijen'. Omdat we iets generieks bouwen moeten we de uitwisseling van gegevens met alle mogelijke systemen aankunnen. Vooral de verschillen in SQL voor de databases en Soap voor de communicatie tussen webservices geven nogal eens problemen. Daarnaast is het bij het bouwen van internetpagina's ook lastig dat dingen in bijvoorbeeld Netscape weer net iets anders werken dan in Internet Explorer."
"De komende jaren gaat vooral de communicatie met internet, webservices, een grote sprong maken. Ik denk ook dat databases meer gedistribueerd worden en verspreid over een organisatie of zelfs het land zullen staan. Tot slot denk ik dat de uitwisseling met XML nog veel meer gebruikt gaat worden."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.