Managed hosting door True

Com en Corba praten met elkaar

 

Microsoft heeft zijn Component Object Model (COM) gelicenseerd aan Iona Technologies. Medio dit jaar brengt Iona het product Orbixcomet op de markt, met behulp waarvan Windows-applicaties (in Visual Basic, Powerbuilder of Delphi) met Corba-servers kunnen communiceren.

Volgens Iona is hiermee een einde gekomen aan de oorlog tussen Microsoft en de Object Management Group (OMG) over de communicatiestandaard voor (gedistribueerde) objecten. De OMG, waar met name Sun, Oracle, Netscape en IBM de dienst uitmaken, promoot al jaren de Corba-standaard.
Microsoft erkent hiermee na jaren van achterhoedegevechten het bestaan van Corba. In augustus 1997 beweerde het softwarebedrijf van Bill Gates nog dat het aan Corba gelieerde Internet Inter-ORB Protocol (IIOP) geen waarde had voor zijn klanten. Het is voor gebruikers van zowel Microsoft als bijvoorbeeld Oracle-producten mogelijk om alles aan elkaar te knopen.
Ook Digital en Silicon Graphics hebben een licentie op Com. Het onlangs door Compaq geacquireerde Digital gaat Com op OpenVMS en Digital Unix ondersteunen. Silicon Graphics doet hetzelfde op Irix. Microsoft zegt verder dat de systeemintegrators Andersen Consulting, KPMG en Vanstar Com gaan ondersteunen in de heterogene infrastructuren van hun klanten.  RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1416826). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×