Managed hosting door True

Informix-personeel niet naar Oracle

 

Informix wil het personeel dat dreigt over te stappen naar Oracle behouden. Dit merkwaardige verzoek deed Informix-topman Phil White toen hij onverwacht bij Larry Ellison aanklopte.

De afgelopen weken zijn beide database-leveranciers in een bitter gevecht verzeild geraakt toen bleek dat een groep van elf Informix-ontwikkelaars naar Oracle wilde overstappen.
Informix is inmiddels naar de rechter gestapt. Het bedrijf stelt dat met de transfer ook bedrijfsgeheimen worden meegenomen en wil dat de rechter hier een stokje voor steekt.
Ellison heeft - naar eigen zeggen - White voorgehouden dat Informix zelf de oorzaak is van de actie van zijn werknemers, omdat door de overname van Illustra Information Technologies een aantal interne projecten in de verdrukking is gekomen. "Ze kochten Illustra in plaats van zelf de volgende generatie databases te ontwikkelen," stelt Ellison. Hij betoogt verder dat Oracle helemaal niet aan het wegkopen is. De ontwikkelaars kwamen uit vrije wil. Wat hem betreft zijn de elf van harte welkom bij Oracle. MP

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1399280). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×