Managed hosting door True

HP stopt met Ingres in Openview

 

De managementsoftware van Hewlett-Packard (HP) wordt niet meer standaard met een Ingres-database uitgevoerd. HP heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van Oracle 7. Openview-klanten met een Ingres-database kunnen de komende zes maanden rekenen op een gratis migratie van Ingres naar Oracle.

Sam Greenblatt, vice president new technologies, reageert gepikeerd op de aankondiging van HP: "Hoe kan HP zijn product nou betitelen als een open raamwerk, als ze exclusief Oracle ondersteunen als Openview-repository." Verder merkt hij op dat het voor klanten van Computer Associates een nadeel is om naar Oracle over te stappen. "Ingres-applicaties draaien nu eenmaal het beste op een Ingres-database."
De keuze van Oracle boven Ingres wordt door HP gerechtvaardigd met het argument dat de meeste Openview-gebruikers al Oracle gebruiken. De Openview-database wordt gebruikt om de management-informatie bij te houden over een complexe infrastructuur van systemen, applicaties en databases. De Unix-versie van Oracle wordt geïntegreerd met de Openview raamwerken IT/Administration en IT/Operations. In 1998 volgt de NT-versie. Andere databases kunnen ook nog gebruikt worden, maar missen ondersteuning vanuit HP. Bovendien presteert een geïntegreerde database beter. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1338948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×