Managed hosting door True

Wordperfect tilt Corel uit de rode cijfers

 

Overname van Wordperfect blijkt een goede zet van Corel te zijn geweest. In het laatste kwartaal van 1996 steeg de omzet met 102 procent tot 125 miljoen dollar. De winst kwam uit op 6,5 miljoen dollar vergeleken met een verlies van 1 miljoen dollar een jaar geleden.

Corel-topman Michael Cowpland voorziet dit jaar een verdere groei van zijn onderneming. Hij acht een omzet van 500 miljoen dollar haalbaar. Vorig jaar bedroeg de omzet 334 miljoen dollar.
Vooral met de 'suites', die zijn volgestopt met allerlei extra applicaties, lijkt Corel de weg naar de gebruikers te hebben gevonden. In april komt de Canadese softwarefabrikant met een nieuwe Office Professional 8 suite, waarin de Communicator-software van Netscape is geïntegreerd. Verder wordt er veel verwacht van de 'Office for Java' suite. Een pre-bèta-versie staat inmiddels op Internet.
Met de nieuwe Office suite moet Corel opboksen tegen Microsofts Office 97. Uit Amerika komen echter geluiden dat de nieuwe softwaresuite van Microsoft veel geheugen opeist. Ook zou de harde schijf door de software zwaar worden belast. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1415786). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×